Прочистувач на воздух Winix P150

 
Winix FresHome P150 прочистувачите на воздух користат напредни технологии кои се дизајнирани да чистат прав, полен, првут од домашни миленици, чад, спори од мувла, да редуцираат хемикалии што се присутни во вашиот дом. Прочистувачот P150 е  наменет за спални соби и други видови на мали простории. Го прочистува воздухот во три фази на прочистување, активен јаглен кој редуцира разни хемикалии и крупни честички. Хепа филтерот со ефикасност од 99,97% ги филтрира честичките поголеми од 0,3 микрометри. PlasmaWave™ технологијата ги разградува хемикалиите, бактериите, вирусите и други штетни честички на молекуларно ниво. 4 брзини на работа. Со уредот е вклучен еден HEPA филтер, 1 префилтер и 3 резервни префилтри.

Цена: 12,900 ден. залиха

Докажан бренд

Poznat brend

Еден од најпродаваните прочистувачи во Америка.

sertificiran proizvod

Амерички и Европски сертификати за квалитет. Произведен во Кореја.

Zadovolni kupuvaci

Задоволни купувачи повеќе од 10 години.

Три фази на прочистување

activated carbon prefilter feature

Пре-филтрирање со активен јаглен

Winix филтрите се специјално формулирани така што нивниот префилтер со активен јаглен ги редуцира хемикалиите од воздухот.
hepa filter product feature

НEPA Филтрирање

Вистинскиот ХЕПА филтер ги филтрира 99,97% од респираторните надразнувачи и загадувачи, како што се алергени, полен, спори од мувла, прашина, првутот од животни, бактерии и вируси. Овој уред е одличен избор за луѓе кои имаат астма и алергија.
Freshome feature img 4

PlasmaWave® Технологија

PlasmaWave® Технологија ги разградува вирусите, бактериите и други хемикалии на молекурално ниво со помош на позитивни и негативни јони без озон. Развиена во соработка со “Drexel University Philadelphia” и “Yonsei University”

Прочистува

Ozone free, bez ozon

Без озон

Уредите се безбедни бидејќи не произведуваат отровен озон
Polution, zagaduvaci

ПМ честички

Ги отстранува ПМ честичките пололеми од 0,3 микрони
Bacteria, bakterii

Бактерии и вируси

HEPA филтерот во комбинација со PlasmaWave® технологијата ги елиминираат бактериите и вирусите
Pet dander, prvut od milenici

Првут од миленици

Го отстратнува првутот од милениците и ситни влакна
Polen

Алергија

Го елеминира поленот од воздухот. Особено корисно за луѓе кои патат од алергии
Mold Spores, muvla

Спори од мувла

Ги отстранува спорите од мувла
Cigarete smoke, cad od cigari

Чад од цигари

Го редуцира чадот од цигари
Chemicals, hemikalii

Хемикалии

Активниот јаглен редуцира разни хемикалии

Сертификати

Ве интересираат повеќе детали за сертификатите ? Погледнете овде

Визуелен тест како прочистувачот филтрира чад

Мерење колку ПМ честички се исфилтрирани

Спецификација

Тежина 5kg
Димензии 23 X 35 x 47 cm
Површина (потврдена од AHAM) 15м2
Максимална поврчина 33м2
Паметен сензор VOC сензор
Далечински управувач Нема
CADR индекс (прав/полен/чад) 98/103/98 (167/175/167 m3/h)
Гаранција 2 години
Брзини на вентилатор 4 (спора, средна, брза, турбо)
Проток на воздух 42/78/120/168 m3/h
Ниво на бучава 26/35/43/52 db
Тип на мотор BLDC (без четкици, потивок, долг век на живот)
VOC сензор Има (volatile organic compounds, сензор за некои мириси и хемикалии)
Сензор за честички Нема
Моќност 4/6/10/40 W
Режим на работа рачен, автоматски – денски/ноќен. Автоматскиот е базиран на VOC сензор
Промена на HEPA филтер 1 година
Промена на префилтер 3 месеци (Пакувањето вклучува 1 HEPA филтерот и 4 префилтри од активен јаглен)
Боја Бела со црн панел.
Напојување 220V
Сертификати AHAMECARFAllergy.ukRoHSCE, California ARB
Упатство за употреба MKEN
Произведено во Кореја

Филтер

Со самиот уред е вклучен HEPA филтер, 1 префилтер и 3 резервни префилтри. За наредната година ќе ви треба нов сет филтри (сетот вклучува 1 ХЕПА филтер и 4 префилтри – по еден префилтер на секои 3 месеци) под претпоставка уредот да работи 24 часа секој ден
Filter za procistuvac na vozduh winix P150

Филтер P150

Повеќе

Verzija na latinica