ХЕПА филтер

High efficiency particulate air (HEPA), т.е филтер за воздух кој ги абсорбира ПМ честичките со висок степен на ефикасност. ХЕПА филтрите имаат доста широка примена во разни области. Хепа филтрите се оставени од микроскопски синтетични влакна кои се испреплетени меѓу себе и формираат филтер чии што отвори не надминуваат 0,3 микро метри.

hepa-filter-microscope

Најчесто хепа филтрите ги отстрануваат честичките поголеми од 0,3 µm ефикасност од 99.97%.
На пазарот постојат филтри кои не се вистински хепа филтри но се декларираат како хепа филтри. Затоа Winix ги води како “вистински хепа филтри”.

Za zdrav zivot koristete procistuvac na vozduh.

Go cisti vozduhot od stetni PM cesticki, alergii, bakterii, virusi, cad i drugi stetni sostojki vo vozduhot.

Nasite proizvodi korisat aktiven jaglen, hepa filter i plasma tehnologija koja dejstuva kako jonizator.

Виникс пречистувачи на воздух

WinixMk