Како да ја инсталирам Америчката апликација ?

Инсталацијата на Америчката апликација за Вашиот Андроид телефон се состои од следните чекори: Превземање на апликацијата Овозможување на телефонот да инсталира апликации од локално превземени пакети Инсталација на апликацијата Апликацијата ги поддржува моделите HR1000, Zero+, TowerQ, T1.   Превземање на апликацијата Постара верзија Verzija 1.2.0 или понова верзија Verzija 1.2.1

Совети при избор на прочистувач

Оваа година се зголеми популарноста на прочисувачите на воздух. Како резултат се појавија повеќе брендови. Изборот може да биде нејасен. Затоа ние составивме список од важни точки што треба да ги земете во предвид при изборот на прочистувач на воздухот. Филтрација Како најважен елемент за секој прочистувач е филтерот. Најдобрите

Како работи PlasmaWave технологијата ?

Што е Plasmawave® ? Winix Plasmawave® технологијата користи природен и безбеден процес на прочистување на воздухот. Оваа технологија користи безбедено, кратко електрично празнење и креира позитивни и негативни јони, ги дисперзира во воздухот. Јоните се прикачуваат на површините на ПМ честичните, бактериите и вирусите и по природен пат отстрануваат водород

Winix со ново лого

  Со задоволство го објавуваме глобалното ребрендирање на Виникс! Веруваме дека е важно да го објасниме концептот и значењето на новото лого WINIX. Нашата страст лежи подалеку од понудата на напредна линија на решенија за квалитет на воздухот за вас и вашето семејство, иако тоа секогаш ќе биде наш главен

Што се ПМ честички ?

Сте се запрашале сто претставуваат ПМ честичките? Дали треба да се прочисти воздухот во вашиот дом и како моше да направите прочистување на воздух ? Погледнете го видеото Прочистување на воздух Постои начин да ги исфилтирате штетните ПМ честички во вашиот дом со помош на квалитетен прочистувач на воздух. Winix

Влијание на термо централите врз квалитетот на воздух

Во западен Балкан има 16 застарени термо централи на јаглен кои го загадуваат воздухот и предизвукуваат здравствени проблеми во регионот но и пошироко. Според светска задравствена организација од ова загадување прерано умираат 3000 луѓе а заболуваат 8000 деца од бронхитис и други заболувања. Загадувањето не познава граници. Термо централите во

Релативна влажност, што е и како влијае на нашето здравје

Покрај регулирањето на температурата во вашиот дом, за оптимален комфорт, потребно е да се регулира и релативната влажност во воздухот. Доколку релативната влажност во воздухот е премногу ниска или премногу висока, нема да се чуствуваме најпријатно во нашите домови. Што е релативна влажност? Релативна влажност на воздухот значи количесто на

Годишна дистрибуција на ПМ честички во Скопје

Во централното подрачје на град Скопје, скоро преку целата година концентрацијата на ПМ честички се движи во граничните вредности, а во ладните периоди доста повисоко од граничните вредности. На следните графикони се дадени дистрибуции на ПМ10 и ПМ2,5 честичките по месеци, за Скопје Центар и Карпош за 2015 година (до

ПМ честички

Што се ПМ честички? ПМ честички се ситни честички (тврди или течни) што се присутни во воздухот. Некои покрупни честички како што се прашина можат да се видат со око, но поситните честични можат да се видат само под микроскоп. ПМ честичките се мерат во микрометри или скратено микрони. Обликот

Za zdrav zivot koristete procistuvac na vozduh.

Go cisti vozduhot od stetni PM cesticki, alergii, bakterii, virusi, cad i drugi stetni sostojki vo vozduhot.

Nasite proizvodi korisat aktiven jaglen, hepa filter i plasma tehnologija koja dejstuva kako jonizator.

Виникс пречистувачи на воздух

WinixMk