Навлажнувач на воздух, и за зима и за лето

По долгата зима, може да се каже дека летото официјално почнува! Одржувањето на свежина е клучно во текот на летото, така што е повеќе од веројатно дека ќе имате климатизација. Климатизацијата може да предизвика сув воздух. Решението? Навлажнувач.

Додека употребата на навлажнувачите се чини почеста во текот на зимските месеци, вие исто така ќе имате корист од неговото работење во текот на летото! Климатизацијата ја отстранува влагата од воздухот во вашиот дом. Употребата на навлажнувачи ја заменува оваа изгубена влага и работи на одржување на здраво ниво на влажност. Недостатокот на влага во вашиот дом може да резултира со многу непријатни несакани ефекти. Може да ви остави чувство на физичка непријатност, а неговото отсуство создава простор каде вирусите напредуваат. Влажноста е суштински аспект на нашето здравје и благосостојба. Одржувањето на соодветно ниво на влажност во вашиот дом резултира со чувство на здравје и попријатен амбиент.


Се препорачува нивото на влага во вашиот дом да биде помеѓу 40% и 60%. Точниот процент на влажност во вашиот дом е личен избор, сепак, низок или висок степен на влажност не е добар. Премногу високи нивоа на влажност можат негативно да влијаат на кожата. Кога има преголема влага во воздухот, може да се појави габа на кожата, може да се формира стапало на атлетичар, а атопичениот или алергискиот дерматитис може да се разгори. Кога нивото на влажност во вашиот дом е премало, може да почувствувате респираторни проблеми како што се сува кашлица, отежнато дишење или егзацербација на постоечките респираторни проблеми.

Во прилог на спречување на здравствени проблеми, присуството на влага во вашиот воздух има улога на природен начин за олеснување на компликациите во спиењето, како што е грчењето. Рчењето се случува кога синусните мембрани се суви, откако ќе ви бидат пресушени синусните мембрани, тие се борат сами да создаваат влага. Сувата синусна мембрана не дозволува воздухот да се движи слободно во вашиот респираторен систем и резултира со пулсација, попозната како ‘рчење. Одржувањето или создавањето на влага во воздухот додека спиете во голема мера влијае на квалитетот на сонот што ќе го добиете. Навлажнувачите на воздух во текот на ноќта ве прават вас и вашите да имате здрав сон.

Како што сега знаете, влажноста е исто толку неопходна за летото, колку што е и за зимата. Инвестирајте во вистински навлажнувач што ги регулира нивоата на влажност во вашиот дом, истовремено спречувајќи непријатни здравствени ефекти и дозволувајќи добар сон.

 

Погледнете го нашиот навлажнувач на воздух

 

Извор: Winix America

Za zdrav zivot koristete procistuvac na vozduh.

Go cisti vozduhot od stetni PM cesticki, alergii, bakterii, virusi, cad i drugi stetni sostojki vo vozduhot.

Nasite proizvodi korisat aktiven jaglen, hepa filter i plasma tehnologija koja dejstuva kako jonizator.

Виникс пречистувачи на воздух

WinixMk