Навлажнувач на воздух Winix L500

 

Winix L500 е модерен и елегантен ултразвучен навлажнувач на воздух. Овој навлажнувач работи многу тивко, со 5 брзини на работа можете да го регулирате количеството на пареа. Ладна пареа во лето, топла пареа во зима. Вградената лед сијалица со УВ-Ц зраци ја стерилизира водата. Капацитетот на резервоарот е голем, 7.5 литри, времето на испразнување на резервоарот може да биде до макс. 120 работни часови. Навлажнувањето може да достигне до 400 ml/h што го прави прочистувачот погоден за простории до 50м2. Кога водата во резервоарот ќе се испразни, автоматски се искучува и сигнализира. Степенот на влажност може да го подесите преку дигиталниот дисплеј, од 40% – 60% влажност или континуално навлажнување. Со тајмерот може да регулирате кога уредот да се искучи автоматски. Вграденото светло кое може да се регулира ќе ви го подобри амбиентот, а може да ставите и лаванда за подобар мирис. Млазот можете да го насочите во било која насока, 360 степени. Уредот е многу лесен за чистење.

Нема залиха

Он-Лајн нарачките се наплатуваат по банкарски пат со картичка и за нив се издава фактура
(Закон за регистрирање на готовински плаќања, член 2)

Функции

Тивка работа

Навлажнувачот работи тивко и нема да ви смета во секојдневните обврски.

Голем капацитет

Резервоарот собира 7.5 литри вода па нема потреба често да додавате вода.

Големо навлажнување

Навлачнувачот може да произведе од 140-400ml/h пареа што е доволо за површини до 50м2.

5 брзини на работа

Навлажнувањето може да го контролирате со 5 брзини.

Ладна и топла пареа

Изберете ладна пареа во лето или топла пареа во зима.

Стерилизација со УВ-Ц

Во уредот е врагена лед силалица од типот УВ-Ц за стерилизација на водата.

Детекција на празен резервоар

Доколку резервоарот се испразни уредот се исклучува и сигнализира.

Подесување на влажност

Уредот може да го подесите на релативна влажност од 40% до 60% или континуално.

Тајмер

Со тајмерот може да подесите кога уредот да се исклучи.

Вградено светло

Во уредот има вградено светло кое дава убав амбиент.

360 степени

Пареата може да се насочи во било која насока.

Лесен за чистење

Одржувањето на чистотата на уредот е лесна.

Совети:
  • Не користете вода од чешма! Водата од чешма има многу бигор. Богорот се исфрла во воздухот и се налепува на околните предмети а и вие го дишете. Покрај тоа може да го расипе и уредот. Користете искучиво деминерализирана вода.
  • Доколку не сте сигурни дали водата има бигор, во тој случај не користете топла пареа. Доколку користите топла пареа а водата има бигор, бигорот се таложи на грејачот и може да се оштети.
  • Ставете го навлажнувачот на повисоко месото за да има време пареата да се абсорбира во воздухот. Доколку го ставите на под дел од пареата ќе се налепи на подот.
  • Доколку го користите во комбинација со прочистувач на воздух, ставете го подалеку од прочистувачот. Минералите во водената пареа може да го иритираат прочистувачот и да работи на поголема брзина.
Овлажнувач на воздух со голем капацитет Овлажнувач на воздух со топла и ладна пареа Овлажнувач на воздух со УВ-Ц сијалица Навлажнувач на воздух со светло Навлажнувач на воздух лесен за употреба Овлажнувач на воздух со лаванда

Интро


Спецификација

Модел број HLUU750-JWE
Тежина 2.8 kg
Димензии 27 x 22 x 37 cm
Површина До 50м2
Капацитет на вода 7.5 L
Време на испразнување на резервоарот Макс. 120 часови. Може да варира во зависност од степенот на навлажнување.
Капацитет на навлажнување 140 ml/h – 400 ml/h
Брзини 5
Максимално ниво на бучава 30 db
Автоматски мод Има
Топла и ланда пареа Има
UV-C ламба Има, LED технологија
Сензор за влажност Има
Подесување на влажност Има, 40%, 45%, 50%, 55%, 60%, Постојано
Индикатор за ниско ниво на вода Има
Автоматско искучување ако нема вода Има
Тајмер Има
Амбиент светло Има
Подесување на насока на млазот Има, 360 степени
Моќност Max. 90W
Боја Пола бел. пола црн.
Напојување 220V
Упатство за употреба MK    EN-FR-ES-DE-IT-NL-PL
Произведено во Кореја
Гаранција 1 години