Прочистувач на воздух Winix Zero Pro

Прочистувач на воздух

WINIX Zero Pro прочистувач на воздух е најдобар избор од асортиманот на Winix. Прочистува од ПМ честички, полен, редуцира чад од цигари, бактерии, вируси, хемикалии. Го прочистува воздухот во 5 фази на прочистување, префилтер кој може да се мие со вода, филтер со активен јаглен во гранули кој ги редуцира хемикалиите, вистински ХЕПА филтер обложен со анти бактериско средство кој ги филтрира ПМ честичките поголеми од 0,003 микрометри (PM2.5, PM10) со ефикасност од 99,99%, WINIX PlasmaWave® технологија кога ги редуцира хемикалиите. Уредот има тајмер, child-lock. Прочистувачот има вграден смарт сензор кој се состои од сензор за ПМ честички коj реагира на ПМ2.5, ПМ10 но исто така реагира на полен и домашна прашина и сензор за мириси и хемикалии (VOC). На тој начин најоптимално ќе ја регулира брзината во авто мод за да го прочистува воздухот најоптимално при тоа да биде што е можно потивок.

Спореди со други модели

Black Friday попустите траат до 28.11.2022

Он-Лајн нарачките се наплатуваат по банкарски пат со картичка и за нив се издава фактура
(Закон за регистрирање на готовински плаќања, член 2)

Black Friday акција до 28.11.2022, Zero Pro + гратис Zero Compact

Прочистува

Ozone free, bez ozon

Без озон

Уредите се безбедни бидејќи не произведуваат отровен озон
Polution, zagaduvaci

ПМ честички

Ги отстранува ПМ честичките пололеми од 0,003 микрони (PM2.5, PM10) со ефикасност од 99,99%
Bacteria, bakterii

Бактерии и вируси

HEPA филтерот во комбинација со PlasmaWave® технологијата ги редуцира бактериите и вирусите
Pet dander, prvut od milenici

Првут од миленици

Го отстратнува првутот од милениците и ситни влакна
Polen

Алергија

Го елеминира поленот од воздухот. Особено корисно за алергични
Mold Spores, muvla

Спори од мувла

Ги отстранува спорите од мувла
Cigarete smoke, cad od cigari

Чад од цигари

Го редуцира чадот од цигари
Chemicals, hemikalii

Хемикалии

Активниот јаглен во гранули редуцира разни хемикалии
Пред да го пуштите уредот во работа, отпакувајте ги филтрите. Погледнете видео.
Совети:
  • Кога готвите исклучете го прочистувачот. Потоа проветрете ја просторијата и повторно вклучете го.
  • Кога проветрувате исклучете го прочистувачот.
  • За алергични или за поголем степен на прочистување ставете го прочистувачот рачно на поголема брзина.
  • Не го користете прочистувачот во простории со јаки одори.
  • Чистете го префилтерот редовно.

Сертификати

Ве интересираат повеќе детали за сертификатите ? Погледнете овде

Интро, прочистувач на воздух Pro

Процес на филтрација

Спецификација

Модел број AZPU370-IWE (Зеро+ верзија AZPU373-HWE)
Тежина 8.5kg
Димензии 25 X 41 x 60 cm
За површина до 120 м2
Антибактериски третмант CleanCel
CADR индекс (прав/полен/чад) 284/324/278(482/550/472 m3/h)
Гаранција 2 години
Брзини на вентилатор 5 (ноќна, спора, средна, брза, турбо)
Проток на воздух 96/150/192/276/486 m3/h
Ниво на бучава 26.4/30.6/35.2/40/56 db
Ефикасност на филтри Вистински ХЕПА филтер со ефикасност од 99,99% за честички поголеми од 0,003 микрометри Погледни сертификат
Тип на мотор BLDC (без четкици, потивок, долг век на живот)
VOC сензор Има (volatile organic compounds, сензор за некои мириси и хемикалии)
Сензор за честички Има
Моќност 5W sleep, 90W turbo
Режим на работа рачен, автоматски – денски/ноќен.
Промена на филтри 1 година
Боја Бела.
Напојување 220V
Сертификати AHAM, ECARF, CE, California ARB
Упатство за употреба MK Zero Pro
Произведено во Кореја

Филтер

Со самиот уред e вкчучен сет филтри кој се состои од еден префилтер (кој останува со уредот,не се менува), хепа филтер обложен со акти бактериски третмант и филтер со активен јаглен во гранули. Времето на промена на филтрите е од 6-12 месеци во зависност од условите на користење.


Други прочистувачи на воздух