Winix Zero Compact

 

WINIX Zero Compact е мал и моќен прочистувач на воздух со CADR индекс од 250m3/h за помали простории. Прочистувачот сам ја регулира брзината со помош на претцизниот сензор за ПМ честички. Прочистува од ПМ честички, полен, редуцира чад од цигари, бактерии, вируси, хемикалии. Го прочистува воздухот во 4 фази на прочистување, префилтер, филтер со активен јаглен (Coated Deodorization Carbon Filter) кој ги редуцира хемикалиите, вистински ХЕПА филтер кој ги филтрира ПМ честичките поголеми од 0,003 микрометри (PM2.5, PM10) со ефикасност од 99,99% и PlasmaWave технологија која со позитивни и негативни јони разградува хемикалии и отровни гасови и редуцира бактерии и вируси. The WINIX Zero Compact е тестиран и сертифициран од ECARF и Allergy UK за да ве увери дека навистина го подобрува квалитетот на воздух во вашиот дом.

Спореди со други модели

Он-Лајн нарачките се наплатуваат по банкарски пат со картичка и за нив се издава фактура
(Закон за регистрирање на готовински плаќања, член 2)

Четири фази на прочистување

prefilter

Префилтер

Префилтерот ги филтрира крупните честички и со тоа го продолжува времето на живот на хепа филтерот.
hepa filter product feature

HEPA Филтрирање

Вистинскиот ХЕПА филтер ги филтрира 99,99% од честичките поголеми од 0,003 микрони (PM2.5, PM10) како ПМ честички, полен, бактерии и др.
activated carbon prefilter feature

Aктивен јаглен

Активниот јаглен ги редуцира формалдехиди и други хемикалиите што се присутни во воздухот.
Freshome feature img 4

PlasmaWave® Технологија

PlasmaWave® Технологија – напреден јонизатор со позитивни и негативни јони ги разградува вирусите, бактериите и други хемикалии на молекурално ниво. Развиена во соработка со “Drexel University Philadelphia” и “Yonsei University”

Прочистува

Ozone free, bez ozon

Без озон

Уредите се безбедни бидејќи не произведуваат отровен озон
Polution, zagaduvaci

ПМ честички

Ги отстранува ПМ честичките пололеми од 0,003 микрони (PM2.5, PM10) со ефикасност од 99,99%
Bacteria, bakterii

Бактерии и вируси

HEPA филтерот во комбинација со PlasmaWave® технологијата ги редуцира бактериите и вирусите
Pet dander, prvut od milenici

Првут од миленици

Го отстратнува првутот од милениците и ситни влакна
Polen

Алергија

Го елеминира поленот од воздухот. Особено корисно за алергични
Mold Spores, muvla

Спори од мувла

Ги отстранува спорите од мувла
Cigarete smoke, cad od cigari

Чад од цигари

Го редуцира чадот од цигари
Chemicals, hemikalii

Хемикалии

Активниот јаглен редуцира разни хемикалии
Пред да го пуштите уредот во работа, отпакувајте ги филтрите. Погледнете видео.
Совети:
  • Кога готвите исклучете го прочистувачот. Потоа проветрете ја просторијата и повторно вклучете го.
  • Кога проветрувате исклучете го прочистувачот.
  • За алергични или за поголем степен на прочистување ставете го прочистувачот рачно на поголема брзина.
  • Не го користете прочистувачот во простории со јаки одори.
  • Чистете го префилтерот редовно.
Прочистувач на воздух бактерии вируси Прочистувач на воздух хепа јаглен филтер Прочистувач на воздух сензор ПМ честички Прочистувач на воздух автоматски

Сертификати

Ве интересираат повеќе детали за сертификатите ? Погледнете овде

Интро

Спецификација

Модел број AAPU500-JLE
Тежина 3.1 kg
Димензии 24 x 24 x 37 cm
За површина до Оптимално за 20м2 до максимум 50м2
Максимален проток 250m3/h
Гаранција 2 години
Брзини на вентилатор 4 (ноќна, спора, средна, брза)
Ниво на бучава 26.5 – 53.7db
Ефикасност на филтри Вистински ХЕПА филтер со ефикасност од 99,99% за честички поголеми од 0,003 микрометри
Тип на мотор BLDC (без четкици, потивок, долг век на живот)
Тајмер Нема
VOC сензор Нема
Сензор за честички Има
Моќност 12W – 55W
Режим на работа рачен, автоматски – денски/ноќен. Автоматскиот режим го контролира сензорот за ПМ честички и во зависност од загаденоста ја регулира брзината.
Промена на сет филтри 6 – 12 месеци
Боја Пола бел. пола црн.
Напојување 220V
Упатство за употреба MK   AL   EN-FR-ES-DE-IT-NL-PL
Произведено во Кореја/Тајланд

Филтер

Со самиот уред e вкчучен сет филтри (1 префилтер, 1 филтри со активен јаглен и еден ХЕПА филтри). Филтрите се менуваат од 6-12 месеци, во зависност од условите на користење.

Други прочистувачи на воздух