Прочистувач на воздух – Winix Zero S

 

WINIX Zero-S прочистувач на воздух со сензор за ПМ честички. Прочистувачот сам ја регулира брзината со помош на претцизниот сензор за ПМ честички коj реагира на ПМ2.5, ПМ10 но исто така реагира на полен и домашна прашина. Прочистува од ПМ честички, полен, редуцира чад од цигари, бактерии, вируси, хемикалии. Го прочистува воздухот во 4 фази на прочистување, префилтер, филтер со активен јаглен во гранули кој ги редуцира хемикалиите, вистински ХЕПА филтер кој ги филтрира ПМ честичките поголеми од 0,003 микрометри (PM2.5, PM10) со ефикасност од 99,99%, WINIX PlasmaWave® технологија кога ги редуцира хемикалиите.

Спореди со други модели

Он-Лајн нарачките се наплатуваат по банкарски пат со картичка и за нив се издава фактура
(Закон за регистрирање на готовински плаќања, член 2)

Четири фази на прочистување

prefilter

Префилтер

Префилтерот ги филтрира крупните честички и со тоа го продолжува времето на живот на хепа филтерот.
hepa filter product feature

HEPA Филтрирање

Вистинскиот ХЕПА филтер ги филтрира 99,97% од честичките поголеми од 0,003 микрони (PM2.5, PM10) како ПМ честички, полен, бактерии и др.
activated carbon prefilter feature

Aктивен јаглен

Активниот јаглен ги редуцира формалдехиди и други хемикалиите што се присутни во воздухот.
Freshome feature img 4

PlasmaWave® Технологија

PlasmaWave® Технологија – напреден јонизатор со позитивни и негативни јони ги разградува вирусите, бактериите и други хемикалии на молекурално ниво. Развиена во соработка со “Drexel University Philadelphia” и “Yonsei University”

Прочистува

Ozone free, bez ozon

Без озон

Уредите се безбедни бидејќи не произведуваат отровен озон
Polution, zagaduvaci

ПМ честички

Ги отстранува ПМ честичките пололеми од 0,003 микрони (PM2.5, PM10) со ефикасност од 99,99%
Bacteria, bakterii

Бактерии и вируси

HEPA филтерот во комбинација со PlasmaWave® технологијата ги редуцира бактериите и вирусите
Pet dander, prvut od milenici

Првут од миленици

Го отстратнува првутот од милениците и ситни влакна
Polen

Алергија

Го елеминира поленот од воздухот. Особено корисно за алергични
Mold Spores, muvla

Спори од мувла

Ги отстранува спорите од мувла
Cigarete smoke, cad od cigari

Чад од цигари

Го редуцира чадот од цигари
Chemicals, hemikalii

Хемикалии

Активниот јаглен редуцира разни хемикалии
Пред да го пуштите уредот во работа, отпакувајте ги филтрите. Погледнете видео.
Совети:
  • Кога готвите исклучете го прочистувачот. Потоа проветрете ја просторијата и повторно вклучете го.
  • Кога проветрувате исклучете го прочистувачот.
  • За алергични или за поголем степен на прочистување ставете го прочистувачот рачно на поголема брзина.
  • Не го користете прочистувачот во простории со јаки одори.
  • Чистете го префилтерот редовно.

Сертификати

Winix ECARF certificate
Winix ALLERGYUK certificate
Winix ALLERGYUK certificate
Winix CE certificate
Ве интересираат повеќе детали за сертификатите ? Погледнете овде

Интро

Филтрирање на ПМ честички

Спецификација

Модел број AZSU350-JWE
Тежина 7.5 kg
Димензии 38 x 60 X 20 cm
За површина до 100 м2
ECARF Index 410 m3/h
Проток на воздух 60 / 150 / 205 / 260 / 410 m3/h
Гаранција 2 години
Брзини на вентилатор 5 (ноќна, спора, средна, брза, турбо)
Ниво на бучава 27 / 31.2 / 36.5 / 40.8 / 51.4 db
Ефикасност на филтри Вистински ХЕПА филтер со ефикасност од 99,99% за честички поголеми или енакви на 0,003 микрометри Погледни сертификат
Тип на мотор BLDC (без четкици, потивок, долг век на живот)
VOC сензор Нема
Сензор за честички Има
Моќност 3.5 / 6 / 9 / 14 / 62 W
Режим на работа рачен, автоматски – денски/ноќен. Автоматскиот режим го контролира сензорот за ПМ честички и во зависност од загаденоста ја регулира брзината.
Промена на сет филтри 6 – 12 месеци
Боја Бела.
Напојување 220V
Упатство за употреба MK   AL   EN-FR-ES-DE-IT-NL-PL
Произведено во Кореја

Филтер

Со самиот уред e вкчучен сет филтри (1 филтер со активен јаглен во гранули и еден ХЕПА филтер). Сет филтрите се менуваат од 6-12 месеци, во зависност од условите на користење.

Други прочистувачи на воздух