Навлажнувач на воздух, Winix AW600

 

Навлажнувач на воздух, кој ја регулира (зголемува) влажноста на воздухот. Се користи во простории во кои влажноста на воздухот е намалена и може да предизвика непријатно чуство на дишните патишта. Идеална влажност на воздухот е околу 50%. Во зимскиот период, поради грејните тела (а и од други причини), влажноста на воздухот опаѓа. Намалената влажност може да ги иритира дишните патишта и да ги направи ранливи на разни патогени. Навлажнувачот користи природен начин на испарување на водата, а многу мала потрошувачка, околу 10 пати помалку од обична сијалица. За разлика од ултрасоничните навлажнувачи кои освен водена пареа ги исфрлаат и минералите од водата во воздухот (бигор) и ствараат сива прашина наоколу, Навлажнувачот испушта искучиво чиста водена пареа. Освен навлажнување, уредот го филтрира воздухот што излегува од него со помош на ХЕПА филтер и PasmaWave технологија која со помош на позитивни и негативни јони ги разградува бактериите и вирусите. Внатрешноста на уредот е третирана со CleanCel тенологија кога не дозволува на внатрешните делови да се развиваат бактерии и вируси. Вградениот сензор за влажност се грижи да ја одржи влажноста на посакуваното ниво. Тајмер, индикатор за ниско ниво на вода и “Child Lock”. ХЕПА филтерот, природнот начин на исправување и PasmaWave овозможуваат од уредот излегува чиста водена пареа со посакувана влажност што ќе ви помогне да дишете подобро, особено во зимски периоди, и периоди со грипови и настинки.

Карактеристики

natural evaporation humidificaion

Природно испрарување

Бигорот останува во резервоарот и не креира сива прашина околу уредот, излегува само чиста пареа

лесен за одрзување

Лесен за одржување

Уредот е лесен за одржување. Внатрешноста е обложена со CleanCel за да не фаќа бактерии

лесен за одрзување

Прочистување на воздухот

Навлажнетиот воздух во исто време е и прочистен со помош на ХЕПА филтер.

plasmawave

PasmaWave

PlasmaWave® Технологија ги разградува вирусите, бактериите и други хемикалии и мириси на молекурално ниво со помош на позитивни и негативни јони без озон

timer

Тајмер

Со тајмерот може да подесите колку време да работи уредот

auto mode

Автоматски мод

Уредот има вграден сензор за влажност и автоматски ја регулира брзината за да ја постигне идеалната влажност. Доколку резервоарот се испразни уредот се исклучува

1. Воздухот што влегува, се филтрира со ХЕПА/Карбон филтер

aw600 stage 2

2. Ротациските дискови дополнително го мијат воздухот, и ја испаруваат водата

aw600 stage 2

3. Влажниот воздух се третира со PasmaWave технологија за да неутрализира потенцијални бактерии

aw600 stage 3

Презентација на уредот

AW600 не испушта нечистотии

AW600 е спореден со ултрасоничен навлажнувач. Ултрасоничниот навлажнувач ја исфрла и нечистотијата од водата во воздухот. AW600 испушта само чиста невидлива водена пареа и чист воздух.

AW600 испарува до 500ml/h

Навлажнувачот може да испари до 500мл вода на час (до 12 литри на ден, во зависност од потребата)

Спецификација

Тежина 8.5kg
Димензии 35 x 45 x 35 cm
Површина до 55м2
Далечински управувач Нема
Гаранција 2 години
Брзини на вентилатор 4 (спора, средна, брза, турбо)
Проток на воздух 20 / 35/ 60/ 95 m3/h
Ниво на бучава 26 – 44 db
Капацитет за навлажнување до 0,5 литри водена пареа на час (12 литри на ден)
Капацитет на вода 7 литри
Тајмер 2 / 4 / 8 часа
Автоматско исклучување Да
Индикатор за ниско ниво на вода Да
Заклучување на контролниот панел Да
Сензор за влажност Да
Степени на прочистување 3, ХЕПА карбон филтер, CleanCell антибактериски диск, PlasmaWave
Моќност 5 – 16 W
Режим на работа автоматски – денски/ноќен, рачен
Промена на HEPA филтер 1 година
Боја Бела.
Напојување 220V
Сертификати CE, AoC
Упатство за употреба Мултијазично, МК
Произведено во Кореја