Прочистувач на воздух Winix U450

 

Winix Signature U450 прочистувачи на воздух користат напредни технологии кои чистат ПМ честички, прав, полен, првут од домашни миленици, чад, спори од мувла, редуцираат разни хемикалии што се присутни во вашиот дом. Особено препорачлив за пушачи поради активниот јаглен во гранули и високо квалитетниот хепа филтер, кој може да се испере 1-2 пати со дестилирана вода. VOC сензор (сензор за мириси и хемикалии). Го прочистува воздухот во пет фази на прочистување, префилтер кој се пере ги филтрира крупните честички, CleanCell технологијата ги неутрализира бактериите и вирусите. Хепа филтерот со ефикасност од 99,97% ги филтрира честичките поголеми од 0,3 микрометри (PM2.5, PM10). Напреден филтер со активен јаглен (AOC, advanced odor contol) абсорбира разни хемикалии од воздухот. PlasmaWave™ технологијата ги разградува хемикалиите, бактериите, вирусите и други штетни честички на молекуларно ниво. 4 брзини на работа. Уредот има сензор за мириси и хемикалии.

Спореди со други модели

Докажан бренд

Poznat brend

Еден од најпродаваните прочистувачи во Америка.

sertificiran proizvod

Амерички и Европски сертификати за квалитет. Произведен во Кореја.

Zadovolni kupuvaci

Задоволни купувачи повеќе од 10 години.

Пет фази на прочистување

prefilter

Префилтер + CleanCel

Префилтерот ги филтрира крупните честички и со тоа го продолжува времето на живот на хепа филтерот. CleanCel технологијата ги нетурализира патогените.
hepa filter product feature

HEPA Филтрирање

Вистинскиот ХЕПА филтер ги филтрира 99,97% од честичките поголеми од 0,3 микрони (PM2.5, PM10) како ПМ честички, полен, бактерии и др.
activated carbon prefilter feature

Aктивен јаглен

Advanced odor control (AOC) филтер составен од густ слој од активен јаглен во гранули кој се пере. Ги редуцира хемикалиите.
Freshome feature img 4

PlasmaWave® Технологија

PlasmaWave® Технологија ги разградува вирусите, бактериите и други хемикалии на молекурално ниво. Развиена во соработка со “Drexel University Philadelphia” и “Yonsei University”

Прочистува

Ozone free, bez ozon

Без озон

Уредите се безбедни бидејќи не произведуваат отровен озон

Polution, zagaduvaci

ПМ честички

Ги отстранува ПМ честичките пололеми од 0,3 микрони (PM2.5, PM10)

Bacteria, bakterii

Бактерии и вируси

HEPA филтерот во комбинација со PlasmaWave® технологијата ги редуцираат бактериите и вирусите

Pet dander, prvut od milenici

Првут од миленици

Го отстратнува првутот од милениците и ситни влакна

Polen

Алергија

Го елеминира поленот од воздухот. Особено корисно за алергични

Mold Spores, muvla

Спори од мувла

Ги отстранува спорите од мувла

Cigarete smoke, cad od cigari

Чад од цигари

Го редуцира чадот од цигари

Chemicals, hemikalii

Хемикалии

Активниот јаглен редуцира разни хемикалии

Совети:
  • Кога готвите исклучете го прочистувачот. Потоа проветрете ја просторијата и повторно вклучете го.
  • Кога проветрувате исклучете го прочистувачот.
  • За алергични или за поголем степен на прочистување ставете го прочистувачот рачно на поголема брзина.
  • Не го користете прочистувачот во простории со јаки одори.
  • Чистете го префилтерот редовно.

Сертификати

Ве интересираат повеќе детали за сертификатите ? Погледнете овде

Визуелен тест како прочистувачот филтрира чад

Мерење колку ПМ честички се исфилтрирани

Спецификација

Тежина 8.5kg
Димензии 36 X 52 x 69 cm
Оптимална површина (потврдена од AHAM) 45м2
Антибактериски третмант CleanCel
Далечински управувач Вклучено
CADR индекс (прав/полен/чад) 298/343/291 (507/583/498 m3/h)
Гаранција 2 години
Брзини на вентилатор 4 (спора, средна, брза, турбо)
Проток на воздух 84/186/300/500 m3/h
Ниво на бучава 27/38/50/60 db
Тип на мотор BLDC (без четкици, потивок, долг век на живот)
VOC сензор Има (volatile organic compounds, сензор за хемикалии и некои мириси)
Сензор за честички Нема
Моќност 11/20/40/110 W
Режим на работа рачен, автоматски – денски/ноќен. Автоматскиот е базиран на VOC сензор
Промена на касета со филтри 1 година
Боја Бела со сив/црн панел.
Напојување 220V
Сертификати AHAM, ECARF, Allergy.uk, RoHS, CE, California ARB
Упатство за употреба MK, EN
Произведено во Кореја

Филтер

Со самиот уред се вкчучени сет филтри во форма на касета. Касетата се состои од еден префилтер третиран со CleanCel, хепа филтер и премиум филтер со активен јаглен во гранули (AOC, advanced odor control). Филтрите треба да се променат на 1 година под претпоставка уредот да работи 24 часа секој ден. Филтрите можат да се перат со дестилирана вода но не повеќе од 3 пати во рамките на таа година.