Winix P300

Winix FresHome P300 прочистувачите на воздух користат напредни технологии кои се дизајнирани да чистат прав, полен, првут од домашни миленици, чад, спори од мувла, да редуцираат хемикалии и миризби што се присутни во вашиот дом. Прочистувачот P300 е наменет за помали дневни соби и други видови на средни простории. Го прочистува воздухот во три фази на прочистување, активен јаглен кој редуцира разни мириси и крупни честички. Хепа филтерот со ефикасност од 99,97% ги филтрира честичките поголеми од 0,3 микрометри. PlasmaWave™ технологијата ги разградува миристе, хемикалиите, бактериите, вирусите и други штетни честички на молекуларно ниво. 4 брзини на работа. Со уредот е вклучен еден HEPA филтер, 1 префилтер и 3 резервни префилтри.

Цена: 15,500 ден. залиха

Докажан бренд

Poznat brend

Еден од најпродаваните прочистувачи во Америка.

sertificiran proizvod

Амерички и Европски сертификати за квалитет. Произведен во Кореја.

Zadovolni kupuvaci

Задоволни купувачи повеќе од 10 години.

Три фази на прочистување

activated carbon prefilter feature

Пре-филтрирање со активен јаглен

Winix филтрите се специјално формулирани така што нивниот префилтер со активен јаглен ги редуцира мирисите од воздухот предизвикани од домашни миленици, чад, готвење, и др.
hepa filter product feature

HEPA Филтрирање

Вистинскиот ХЕПА филтер ги филтрира 99,97% од респираторните надразнувачи и загадувачи, како што се алергени, полен, спори од мувла, прашина, првутот од животни, бактерии и вируси. Овој уред е одличен избор за луѓе кои имаат астма и алергија.
Freshome feature img 4

PlasmaWave® Технологија

PlasmaWave® Технологија ги разградува вирусите, бактериите и други хемикалии и мириси на молекурално ниво со помош на позитивни и негативни јони без озон. Развиена во соработка со “Drexel University Philadelphia” и “Yonsei University”

Прочистува

Ozone free, bez ozon

Без озон

Уредите се безбедни бидејќи не произведуваат отровен озон
Polution, zagaduvaci

ПМ честички

Ги отстранува ПМ честичките пололеми од 0,3 микрони
Bacteria, bakterii

Бактерии и вируси

HEPA филтерот во комбинација со PlasmaWave® технологијата ги елиминираат бактериите и вирусите
Pet dander, prvut od milenici

Првут од миленици

Го отстратнува првутот од милениците и ситни влакна
Polen

Алергија

Го елеминира поленот од воздухот. Особено корисно за алергични
Mold Spores, muvla

Спори од мувла

Ги отстранува спорите од мувла
Cigarete smoke, cad od cigari

Чад од цигари

Го редуцира чадот од цигари
House odors, mirisi

Разни мириси

Активниот јаглен и плазма технологијата ги редуцираат мирисите од воздухот
Chemicals, hemikalii

Хемикалии

Активниот јаглен редуцира разни хемикалии

Сертификати

Ве интересираат повеќе детали за сертификатите ? Погледнете овде

Визуелен тест како прочистувачот филтрира чад

Мерење колку ПМ честички се исфилтрирани

Спецификација

Тежина 6.1kg
Димензии 23 X 42 x 55 cm
Површина (потврдена од AHAM) 30м2
Максимална поврчина 66м2
Далечински управувач Вклучено
CARD индекс (прав/полен/чад) 197/214/197
Гаранција 2 години
Брзини на вентилатор 4 (спора, средна, брза, турбо)
Проток на воздух 66/150/240/330 m3/h
Ниво на бучава 26/35/46/55 db
Тип на мотор BLDC (без четкици, потивок, долг век на живот)
VOC сензор Има (volatile organic compounds, сензор за мириси и хемикалии)
Сензор за честички Нема
Моќност 4/10/25/60 W
Режим на работа автоматски – денски/ноќен, рачен
Промена на HEPA филтер 1 година
Промена на префилтер 3 месеци (Пакувањето вклучува 1 HEPA филтерот и 4 префилтри од активен јаглен)
Боја Бела со црн панел.
Напојување 220V
Сертификати AHAM, ECARF, Allergy.uk, RoHS, CE, California ARB
Упатство за употреба MK, EN
Произведено во Кореја

Филтер

Со самиот уред е вклучен HEPA филтер, 1 префилтер и 3 резервни префилтри. За наредната година ќе ви треба нов сет филтри (сетот вклучува 1 ХЕПА филтер и 4 префилтри – по еден префилтер на секои 3 месеци) под претпоставка уредот да работи 24 часа секој ден