Winix T1

 

Winix T1 прочистувачот на воздух е професионален прочистувач на воздух со максимален проток од 830м3 на час, погоден за големи простории, канцеларии, школи, градинки и други јавни објекти. T1 има најголем можен CADR рејтинг > 450 потврден од ANSI (American National Standards Institute) акредитираната организација AHAM. Прочистува од ПМ честички, полен, редуцира чад од цигари, бактерии, вируси, разни мириси и хемикалии. Го прочистува воздухот во 5 фази на прочистување, предфилтер кој ги филтрира крупните честички, ПМ2.5 филтер третиран со анти бактериско средство кој ги неутрализира бактериите и вирусите, филтер со активен јаглен во гранули кој редуцира хемикалии и мириси, вистински хепа филтер кој ги филтрира ПМ честчките поголеми од 0,3 микрометри (PM2.5, PM10), и PlasmaWave® технологија кога со помош на позитивни и негативни јони, без озон, ги разградува бактериите, вирусите и ги редуцира мирисите и хемикалиите. На предната страна се наоѓа ЛЦД тач панел преку кој се контролира уредот. Уредот има вграден тајмер и Wi-Fi конекција со вашиот смарт телефон преку кој можете да го мониторирате и управувате. Прочистувачот има вграден смарт сензор кој се состои од сензор за ПМ честички и сензор за мириси и хемикалии (VOC). На тој начин најоптимално ќе ја регулира брзината во авто мод за да го прочистува воздухот најоптимално при тоа да биде што е можно потивок. И покрај големиот проток на воздух од 830м3/час уредот е доста тивок, до 55 db.

Прочистува

Ozone free, bez ozon

Без озон

Уредите се безбедни бидејќи не произведуваат отровен озон

Polution, zagaduvaci

ПМ честички

Ги отстранува ПМ честичките пололеми од 0,3 микрони (PM2.5, PM10)

Bacteria, bakterii

Бактерии и вируси

HEPA филтерот во комбинација со PlasmaWave® технологијата ги редуцира бактериите и вирусите

Pet dander, prvut od milenici

Првут од миленици

Го отстратнува првутот од милениците и ситни влакна

Polen

Алергија

Го елеминира поленот од воздухот. Особено корисно за алергични

Mold Spores, muvla

Спори од мувла

Ги отстранува спорите од мувла

Cigarete smoke, cad od cigari

Чад од цигари

Го редуцира чадот од цигари

House odors, mirisi

Разни мириси

Активниот јаглен и плазма технологијата ги редуцираат мирисите од воздухот

Chemicals, hemikalii

Хемикалии

Активниот јаглен редуцира разни хемикалии

Интро


Совети:
  • Кога готвите исклучете го прочистувачот. Потоа проветрете ја просторијата и повторно вклучете го.
  • Кога проветрувате исклучете го прочистувачот.
  • За алергични или за поголем степен на прочистување ставете го прочистувачот рачно на поголема брзина.
  • Не го користете прочистувачот во простории со јаки одори.
  • Чистете го префилтерот редовно.

Спецификација

Тежина 26kg
Димензии 43 X 43 x 101 cm
Оптимална површина (потврдена од AHAM) 70м2
Максимален капацитет (Според ECARF) инфо 180м2 (за 1 час на најголема брзина ќе редуцира 95% од честичките поголеми од 3 микрометри)
Антибактериски третмант CleanCel
CADR индекс (прав/полен/чад) >450 / >400 / >450 ( >765 m3/h)
Гаранција 2 години
Брзини на вентилатор 5 (ноќна, спора, средна, брза, турбо)
Проток на воздух 258/396/534/834 m3/h
Ниво на бучава 34.2/42.0/48.1/55.5 db
Тип на мотор BLDC (без четкици, потивок, долг век на живот)
VOC сензор Има (volatile organic compounds, сензор за мириси и хемикалии)
Сензор за честички Има
Моќност 20 – 200W
Режим на работа рачен, автоматски – денски/ноќен.
Промена на филтри 1 година
Боја Бела.
Напојување 220V
Сертификати AHAM, ECARF, CE, California ARB
Упатство за употреба EN
Произведено во Кореја

Филтер

Со самиот уред e вкчучен сет филтри кој се состои од еден префилтер (кој останува со уредот,не се менува), PM2.5 филтер третиран со антибактериско средство, ХЕПА макс филтер и филтер со активен јаглен во гранули. Преопрачливо е филтрите треба да се променат на 1 година.