Споредба на модели

Zero Compact Zero N Zero Zero Pro Boneco P700
Тежина (kg) 3.1 6.2 7 8.5 15
Димензии (cm) 24 x 24 x 37 35 X 27 x 45 21 X 60 x 38 25 X 41 x 60 36 x 39 x 77
Оптимална површина (AHAM) 20 15 35 40 72
Максимална површина (ECARF) 50 45 99 120 180
ECARF проток (m3/h) 250 330 390 486 800
CADR индекс (прав/полен/чад, m3/h) 253/262/250 413/418/394 482/550/472 720
Ефикасност 99.97% ПМ>0.3μm 99.97% ПМ>0.3μm 99.97% ПМ>0.3μm 99.97% ПМ>0.3μm 99.97% ПМ>0.3μm
Фази на прочистување 4, префилтер, филтер со активен јаглен, вистински хепа филтер, PlasmaWave 3, префилтер, филтер со активен јаглен x 4, вистински хепа филтер 4, префилтер, филтер со активен јаглен x 4, вистински хепа филтер, PlasmaWave 5, префилтер, филтер со активен јаглен во гранули, вистински хепа филтер, CleanCel антибактерисо својство, PlasmaWave 3, префилтер, филтер со активен јаглен во гранули x 2, хепа филтер x 2
PlasmaWave Да Да Да
Активен јаглен во гранули Да Да
Активен јаглен – сунѓер Да – 4 филтри Да – 4 филтри
Активен јаглен – саќе Да
Брзини на вентилатор 4 4 5 5 5
Ниво на бучава (db) 26 – 53 26 – 47 27.8 – 60 26.4 – 56 37 – 66
Сензор за хемикалии Да
Сензор за ПМ честички Да Да Да Да Да
Сензор за светлина Да Да Да Да
Моќност (W) 12 – 55 3 – 40 3 – 70 5 – 90 7 – 67
Гаранција (години) 2 2 2 2 2
Друго Тајмер Тајмер, Child-Lock Нумерички дисплеј со приказ на ПМ честички