Прочистувач на воздух Winix Zero N

 

WINIX ZeroN прочистувач на воздух со сензор за ПМ честички. Прочистувачот сам ја регулира брзината со помош на претцизниот сензор за ПМ честички. Прочистува од ПМ честички, полен, редуцира чад од цигари, бактерии, вируси, хемикалии. Го прочистува воздухот во 3 фази на прочистување, префилтер, филтер со активен јаглен (Coated Deodorization Carbon Filter) кој ги редуцира хемикалиите, вистински ХЕПА филтер кој ги филтрира ПМ честичките поголеми од 0,003 микрометри (PM2.5, PM10) со ефикасност од 99,99%. Прочистувачот е наменет за спални соби, канцеларии или помали простории. Префилтерот е од ткаенина која може да се пере и има сет од два префилтри во различна боја, сива и кафеава.

Спореди со други модели

Нема залиха

Он-Лајн нарачките се наплатуваат по банкарски пат со картичка и за нив се издава фактура
(Закон за регистрирање на готовински плаќања, член 2)

Три фази на прочистување

prefilter

Префилтер

Префилтерот ги филтрира крупните честички и со тоа го продолжува времето на живот на хепа филтерот.
hepa filter product feature

HEPA Филтрирање

Вистинскиот ХЕПА филтер ги филтрира 99,99% од честичките поголеми од 0,3 микрони (PM2.5, PM10) како ПМ честички, полен, бактерии и др.
activated carbon prefilter feature

Aктивен јаглен

Активниот јаглен ги редуцира формалдехиди и други хемикалиите што се присутни во воздухот.

Прочистува

Ozone free, bez ozon

Без озон

Уредите се безбедни бидејќи не произведуваат отровен озон

Polution, zagaduvaci

ПМ честички

Ги отстранува ПМ честичките пололеми од 0,003 микрони (PM2.5, PM10) со ефикасност од 99,99%

Pet dander, prvut od milenici

Првут од миленици

Го отстратнува првутот од милениците и ситни влакна

Polen

Алергија

Го елеминира поленот од воздухот. Особено корисно за алергични

Chemicals, hemikalii

Хемикалии

Активниот јаглен редуцира разни хемикалии

Совети:
  • Кога готвите исклучете го прочистувачот. Потоа проветрете ја просторијата и повторно вклучете го.
  • Кога проветрувате исклучете го прочистувачот.
  • За алергични или за поголем степен на прочистување ставете го прочистувачот рачно на поголема брзина.
  • Не го користете прочистувачот во простории со јаки одори.
  • Чистете го префилтерот редовно.

Интро

Филтрирање на чад

Спецификација

Модел број AZNU230-HWE
Тежина 6.2 kg
Димензии 35 X 27 x 45 cm
Максимален капацитет (Според ECARF) инфо 45м2 (за 1 час на најголема брзина ќе редуцира 95% од честичките поголеми од 3 микрометри)
Максимален проток 330m3/h
Гаранција 2 години
Брзини на вентилатор 4 (ноќна, спора, средна, брза)
Ниво на бучава 26db – 47db
Ефикасност на филтри Вистински ХЕПА филтер со ефикасност од 99,99% за честички поголеми од 0,003 микрометри
Тип на мотор BLDC (без четкици, потивок, долг век на живот)
Тајмер Нема
VOC сензор Нема
Сензор за честички Има
Моќност 3W – 40W
Режим на работа рачен, автоматски – денски/ноќен. Автоматскиот режим го контролира сензорот за ПМ честички и во зависност од загаденоста ја регулира брзината.
Промена на хепа филтри 6 – 12 месеци
Промена на филтер со активен јаглен 3 месеци (4 филтри годишно, вклучени)
Боја Бела. Префилтер сив и кафеав.
Напојување 220V
Упатство за употреба EN-FR-ES-DE-IT-NL-PL
Произведено во Кореја

Филтер

Со самиот уред e вкчучен сет филтри (4 филтри со активен јаглен и еден ХЕПА филтри). Филтрите со актвен јаглен се менуваат на 3 месеци, хепа филтрите се менуваат од 6-12 месеци, во зависност од условите на користење.

Други прочистувачи на воздух