Tower QS

 

WINIX Tower QS прочистувач со сензор за ПМ честички и JBl звучници. Прочистувачот сам ја регулира брзината со помош на претцизниот сензор за ПМ честички. Во исто време можете да уживате со квалитетниот звук од JBL звучниците кои можат да се поврзат со вашиот телефон преку Bluetooth. Прочистува од ПМ честички, полен, редуцира чад од цигари, бактерии, вируси, хемикалии. Го прочистува воздухот во 4 фази на прочистување, префилтер, филтер со активен јаглен (Coated Deodorization Carbon Filter) кој ги редуцира хемикалиите, вистински ХЕПА филтер кој ги филтрира ПМ честичките поголеми од 0,3 микрометри (PM2.5, PM10) со ефикасност од 99,97%, WINIX PlasmaWave® технологија кога ги редуцира хемикалиите.

Спореди со други модели

Четири фази на прочистување

prefilter

Префилтер

Префилтерот ги филтрира крупните честички и со тоа го продолжува времето на живот на хепа филтерот.
hepa filter product feature

HEPA Филтрирање

Вистинскиот ХЕПА филтер ги филтрира 99,97% од честичките поголеми од 0,3 микрони (PM2.5, PM10) како ПМ честички, полен, бактерии и др.
activated carbon prefilter feature

Aктивен јаглен

Активниот јаглен ги редуцира формалдехиди и други хемикалиите што се присутни во воздухот.
Freshome feature img 4

PlasmaWave® Технологија

PlasmaWave® Технологија – напреден јонизатор со позитивни и негативни јони ги разградува вирусите, бактериите и други хемикалии на молекурално ниво. Развиена во соработка со “Drexel University Philadelphia” и “Yonsei University”

Прочистува

Ozone free, bez ozon

Без озон

Уредите се безбедни бидејќи не произведуваат отровен озон

Polution, zagaduvaci

ПМ честички

Ги отстранува ПМ честичките пололеми од 0,3 микрони (PM2.5, PM10)

Bacteria, bakterii

Бактерии и вируси

HEPA филтерот во комбинација со PlasmaWave® технологијата ги редуцира бактериите и вирусите

Pet dander, prvut od milenici

Првут од миленици

Го отстратнува првутот од милениците и ситни влакна

Polen

Алергија

Го елеминира поленот од воздухот. Особено корисно за алергични

Chemicals, hemikalii

Хемикалии

Активниот јаглен редуцира разни хемикалии

4 фази на прочистување

Winix Tower qs filtration process. Филтрирање на ПМ честички
Winix Tower qs filtration process. Филтрирање на ПМ честички
Winix Tower qs звучници

Сензор за ПМ честички

Сензорот за ПМ честички автоматски ја прилагодува брзината според загадувањето

Winix Tower PM sensor

Совети:
  • Кога готвите исклучете го прочистувачот. Потоа проветрете ја просторијата и повторно вклучете го.
  • Кога проветрувате исклучете го прочистувачот.
  • За алергични или за поголем степен на прочистување ставете го прочистувачот рачно на поголема брзина.
  • Не го користете прочистувачот во простории со јаки одори.
  • Чистете го префилтерот редовно.

Сертификати

Спецификација

Звучници JBL 41mm 2 X 8W dual passive radiator, SPL : 80dB @1W/1m, Impedance : 4ohm, Frequency range : 90Hz~20kHz
Конекција со мобилен BlueTooth 2.4 GHz (2402 ~ 2480 MHz) compatible with HSP, HFP, A2DP, AVPVP
Тежина 7.7kg
Димензии 31 X 75 x 31 cm
Оптимална површина (AHAM) 30м2
Максимален капацитет (Според ECARF) инфо 90м2 (за 1 час на најголема брзина ќе редуцира 95% од честичките поголеми од 3 микрометри)
CADR индекс (прав/полен/чад) 207/221/218 (352/376/371 m3/h)
Гаранција 2 години
Брзини на вентилатор 5 (ноќна, спора, средна, брза, турбо)
Проток на воздух 72/81/144/220/366 m3/h
Ниво на бучава 30.5/33.7/39.2/44.8/52.7 db
Ефикасност на филтри Вистински ХЕПА филтер со ефикасност од 99,97% за честички поголеми од 0,3 микрометри
Тип на мотор BLDC (без четкици, потивок, долг век на живот)
VOC сензор Нема
Сензор за честички Има
Моќност 3W sleep, 55W turbo
Режим на работа рачен, автоматски – денски/ноќен. Автоматскиот режим го контролира сензорот за ПМ честички и во зависност од загаденоста ја регулира брзината.
Промена на филтри 1 година
Боја Бела.
Напојување 220V
Упатство за употреба EN
Произведено во Кореја

Филтер

Со самиот уред e вкчучен сет филтри во форма на цилиндер кој се состои од еден префилтер, хепа филтер и филтер обложен со активен јаглен. Времето на промена на филтрите е од 6-12 месеци во зависност од условите на користење.

Други прочистувачи на воздух