Поради годишен одмор WinixMK нема да работи од 09.07.2024 до 29.07.2024. Нарачките направени Он Лајн во тој период ќе бидат испорачани после 29.07.2024.

ПМ Честички

Воздухот во Македонија е алармантно загаден. На тоа укажуваат мерните станици кои речиси секојдневно регистрираат загадување кое е повеќекратно над дозволеното. Поради тоа што воздухот е загаден со опасни честички, жителите на повеќе македонски општини дишат на жабри.

Високо индустријализираните центри како Скопје, Битола (енергетика), Кавадарци (металургија) и Миладиновци (рафинирање на сурова нафта) значително придонесуваат за лошиот квалитет на воздухот. Најчести загадувачи се индустријата, старите возила, моторни горива во сообраќајот и греењето со дрва и јаглен. Состојбата во зима особено се влошува поради непостоење на гасоводен систем, а домаќинствата најчесто се греат на дрва  и старите возила многу загадуваат.

Поради сето ова, поголемите градови во Македонија во зима се под „бели завеси” од нечист воздух.

disenjeto
Прочистувачите на воздух се едно од најефикасните начини за да го зачувате вашето здравје.Со помош на трите фази на прочистување пре-филтрирање со активен јаглен, хепа филтрирање и plasawave технологија, Winix прочистувачите на воздух ќе го прочистат воздухот во вашиот дом и ќе ви овозможат да дишете чист воздух.

Winix уредите за прочистување на воздухот го штитат вашето здравје и ја подобруваат вашата добросостојба.

PlasmaWave® Технологија го разградува чадот од цигари, вирусите, бактериите, мувла и други хемикалии и мириси каи лебдат на молекурално ниво со помош на позитивни и негативни јони без озон.

Погледнет ги продуктите за чист воздух во вашиот дом на Winix

Za zdrav zivot koristete procistuvac na vozduh.

Go cisti vozduhot od stetni PM cesticki, alergii, bakterii, virusi, cad i drugi stetni sostojki vo vozduhot.

Nasite proizvodi korisat aktiven jaglen, hepa filter i plasma tehnologija koja dejstuva kako jonizator.

Виникс пречистувачи на воздух

WinixMk