Мапа на загаденост

mapa-na-zagadenostНа нашата веб страна воведовме мапа на загаденост со цел корисниците подобро да се информираат за квалитетот на воздухот на ниво на цела македонија. Податоците се измерени од страна на airquality.moepp.gov.mk. На мапата не се прикажуваат директно бројот на ПМ честичките и други загадувачи бидејќи приказот би бил доста комплексен. Затоа се користи индекс на квалитет на воздух. Индексот на квалитет претставува број кој ги сублимира сите штетни честички во воздухот и лесно може да се користи. Постојат повеќе чекори на загаденост кои преку неколку бои даваат визуелен приказ на кој дел од мапата каква е загаденоста.

За повеќе информации погледне те ја Мапата на загаденост

Za zdrav zivot koristete procistuvac na vozduh.

Go cisti vozduhot od stetni PM cesticki, alergii, bakterii, virusi, cad i drugi stetni sostojki vo vozduhot.

Nasite proizvodi korisat aktiven jaglen, hepa filter i plasma tehnologija koja dejstuva kako jonizator.

Виникс пречистувачи на воздух

WinixMk