Внимавајте кога купувате јонизатор! Можеби произведува озон!

Озонот е токсичен. Побарајте сертификат дека уредот не произведува озон. Во спротивно не купувајте такви уреди! Winix прочистувачите користат механички метод за одстранување на нечистотиите од воздухот. Тоа е високо квалитетен ХЕПА филтер кој не пропушта ништо што е поголемо од 0,3 микрони и филтер со активен јаглен.

Покрај ХЕПА филтерот се користи и PlasmaWave технологија. Тоа не е исто со јонизатор. PlasmaWave произведува позитивни и негативни јони при понизок напон и не произведува озон. PlasmaWave се користи за да ги елиминира честичките кои неможе да се исфилтрираат со ХЕПА филтерот.

Winix има сертификат од AHAM (Америчко сертификационо тело) дека не произведува озон и е безбеден за користење (сертификатите можат да се видат во спецификацијата на секој продукт). Покрај AHAM, Winix се сертифицирани и од ARB од Калофорнија. Калифорнија има ригорозни закони кои не дозволуваат на америчкот пазар да се продаваат прочистувачи кои произведуват озон. Проверете дали прочистувачот што сакате да го купите се наоѓа на нивата одобрена листа на прочистувачи

Наместо јонизатор купете прочистувач на воздух. Погледнете ги нашите продукти

Za zdrav zivot koristete procistuvac na vozduh.

Go cisti vozduhot od stetni PM cesticki, alergii, bakterii, virusi, cad i drugi stetni sostojki vo vozduhot.

Nasite proizvodi korisat aktiven jaglen, hepa filter i plasma tehnologija koja dejstuva kako jonizator.

Виникс пречистувачи на воздух

WinixMk